• 06.08.2015, 11:10

Stato della Città del Vaticano


God morgen! Jeg har vært hjemme i noen dager nå, og selv om det var litt kjipt å forlate det late livet i Italia må jeg innrømme at det var godt å få sovet i sin egen seng også. Etter at vi dro fra Roma til Tortoreto fikk kameraet seg en pause, og jeg fikk fokusere på å ligge rett ut og slappe av og spise tonnevis med mat og gelato. Jeg har derfor ikke noe spennende å vise dere derfra, men dere kan jo få se bilder fra den vakre Vatikanstaten!

Alle maleriene, skulpturene og bygningene der var fantastisk flotte, men jeg må innrømme at det å gå rundt og høre om og se på malerier og tepper i timesvis ikke fanger min interesse helt. Det sixtinske kapell var også utrolig skuffende. Når vi kom inn i rommet var det stappfullt, og vaktene ropte om at vi måtte bevege oss hele tiden for at flere skulle få komme inn. Vi fikk av den grunn ikke sett så mye der inne, fordi vi ble kjeftet på hver gang vi stoppet opp for å se på kunsten i taket. Når vi først er der inne vil jo vi se det vi faktisk kom for, ikke bare løpe rett gjennom rommet uten å få mulighet til å stoppe opp! Det aller flotteste var helt klart Peterskirken! For en vakker kirke! Her var det også en mye mer behagelig stemning og mindre mennesker, så det var mye lettere å gå og utforske for seg selv. Alt i alt vil jeg si at Vatikanstaten er verdt et besøk om du er i Roma, men jeg ville kanskje ungått den travleste turistsesongen. Spesielt hvis det er et hellig år i tillegg, slik som paven tydeligvis hadde bestemt at det var i år.

Stato della Città del Vaticano

Stato della Città del Vaticano

Stato della Città del Vaticano

I museene var det takene som fikk mest oppmerksomhet av kameralinsen. Tenk at noen har stått høyt under taket og malt og skjært ut skulpturer i materialet! De fleste hadde fortsatt sterke og klare farger, så det var tydelig at kunsten i Vatikanstaten blir tatt veldig godt vare på.

Stato della Città del Vaticano

Familien på tur! I det sixtinske kapell og Peterskirken er det ganske strenge kleskoder, og både menn og kvinner skal dekke til både skuldre og knær. Lillebror hadde selvsagt tatt med bare shorts, så da måtte det lånes bukse av tante, hahah!

Stato della Città del Vaticano

Lysstrimlene som kom inn gjennom takvinduene i den ellers ganske mørke Peterskirken var nesten litt magisk.

Stato della Città del Vaticano

Stato della Città del Vaticano

Enda et vakkert tak i et av museene.

Stato della Città del Vaticano

Tenk at vaktene i Vatikanet faktisk må gå kledd slik, hahahaha! Jeg tror faktisk at jeg aldri hadde greid å tatt vaktene utenfor slottet i Norge seriøst om de stod der i slike uniformer!

Stato della Città del Vaticano

Stato della Città del Vaticano

Utsikt over Romas gater.

Stato della Città del Vaticano

Nå har jeg som sagt vært hjemme i noen dager, men allerede i morgen setter jeg meg i bilen og tar med flyttelasset til Oslo! Wææ! Jeg har selvsagt ikke pakket en ting enda, så jeg må vel hive meg rundt og starte snart. Problemet er bare at vi har fått to små kattepuser i hus, så da er det jo mye gøyere å se på at de løper etter hverandre og lekesloss på stuegulvet... Hihi!

  • 28.07.2015, 14:41

Boungiorno Tortoreto


Buongiorno Tortoreto

Boungiorno Tortoreto

Heiheeei! Siden sist opdatering har vi tatt buss gjennom landet, og befinner oss nå på østkysten av Italia, nærmere bestemt Tortoreto. Her er det strandliv og sand i badetrusa som gjelder, så de siste dagene har vi tilbragt med total avslapning i solsenga og avkjøling (ikke det at det er så veldig kaldt...) i Adriaterhavet. Restaurantene ligger på rekke og rad langs strandkanten og leilighetene er store og fine, så her lider vi absolutt ingen nød! Det virker ikke som om det er noen andre utenlandske turister her, så de som jobber her snakker nesten ikke et ord engelsk. Vi har likevel greid oss relativt fint, og til og med lært oss noen italienske gloser!

I dag har vi tatt en liten pause fra sola, og tenker på å leie sykler for å utforske litt utover ettermiddagen. Vi har hørt rykter om at "gamlebyen" skal være et veldig fint område, så det spørs om ikke middagen blir spist der i kveld. Nå må jeg få dagens dose D-vitamin! Ciao!

  • 22.07.2015, 18:08

Colosseum & Forum Romanum


Hei fra Roma! Vi kom frem i går formiddag, til fine leiligheter, egen uteplass og tidenes hetebølge. I følge guiden vi hadde i dag er dette den varmeste sommeren på 100 år, så når det i tillegg er en luftfuktighet på 90% kan dere tro det er varmt! Bortsett fra det har vi det veldig fint her! FOR en nydelig by! Og så mye god mat og gelato det finnes her! Så til tross for at vi er gjennomvåte av svette etter en noen minutter (hehe, æsj), koser vi oss veldig.

I dag hadde vi en guidet tur på Colosseum og Forum Romanum, og det anbefaler jeg så absolutt at dere gjør om dere noen gang skal til Roma! Det er utrolig hvor mye du kan lære av å ha med guide, og ikke minst finner du ut hvor mye feil du faktisk har lært i historie på skolen. Spennende! Her kommer et lite bildedryss fra begge stedene:

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

I Colosseum møtte vi på en av etterkommerne til dyrene som kjempet i gladiatorkampene her! Eller bare en vanlig gatekatt som hadde sneket seg inn, men det hørtes ikke like spennende ut...

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Igjen, denne byen er så vakker! Jeg skulle likt å se hvordan det så ut for nesten totusen år siden når alle disse bygningene og monumentene fortsatt var hele, det hadde nok vært et helt fantastisk syn. Nå skal jeg begynne å ordne meg før vi skal ut og spise middag! Ha en fin kveld videre!

  • 24.06.2015, 18:00

Take me to Italy


I år går sommerferien til vakre Italia! Jeg har aldri vært i Italia før, men utifra bildene kan jeg ikke noe annet enn å tro at det er fantastisk vakkert der. Vi starter turen i Roma der vi skal bo rett ved Colosseum. Jeg gleder meg slik til å vandre i de gamle gatene og finne bortgjemte caféer, restauranter og små butikker. Vi har fått tips om å prøve å holde oss borte fra de typiske turistfellene og heller prøve å finne de skjulte og ekte italienske skattene i sidegatene, så det blir spennende å se om vi finner noe.

Etter noen dager i hovedstaden skal vi ta bussen til østkysten, nærmere bestemt den lille byen Tortoreto. Her bli det nok mer strandliv og avslapping ved bassenget, og det skal bli utrolig deilig å bare koble helt ut i en liten uke. Og blir vi lei av det late livet, så skal det visst finnes mye fint å se i Abruzzo-regionen også!

Det blir veldig gøy å få oppleve både by og strand i løpet av en og samme ferietur, og jeg har stor tro på at vi kommer til å få det utrolig bra i Italia! Når jeg kommer hjem er det bare noen dager til jeg starter på studiene, så dette blir en god anledning til å få lade opp batteriene før en hektisk men spennende høst. Som sagt har jeg aldri vært i Italia før, så dersom noen har forslag til ting å se og gjøre enten i Roma eller Tortoreto tar jeg imot tips med glede! Hvor tar du turen i sommer?

Elisabeth

Elisabeth Ulla Uksnøy

Elisabeth Ulla Uksnøy, 19 år og journalistikkstudent i Oslo. Liker mote, fotografi og skriverier, så det er for det meste det du vil finne her! Kontakt: elisabeth_uksnoy@hotmail.com

Follow

Search

Follow me on instagram

Bloggdesign

hits