• 23.10.2015, 15:18

Helgens tips: Serial


Untitled

MY NEW ADDICTION

Untitled

Hei og god helg! I dag tenkte jeg å tipse dere om noe litt utenom det vanlige rosablogger-tullet, nemlig en podcast! Foreleseren vi hadde i radioukene tipset oss om podcasten Serial, og etter bare en halv episode var jeg helt hektet. Historien i podcasten er fortalt av den amerikanske journalisten Sarah Koenig, og går ut på at hun episode for episode går gjennom bevisene fra en drapssak i 1999, der en tenåring ble dømt på veldig tynt grunnlag for å ha drept ekskjæresten sin. Det som gjør dette så sinnsykt spennende, er at dette faktisk er en sann historie. Den dømte i saken, Adnan Syed, sier fortsatt at han er uskyldig 15 år etter dommen, og Koenig gjør alt hun kan for å finne ut hva som egentlig skjedde den dagen i 1999.

Seriøst, hør den! Den finnes helt gratis i podcastappen på mobilen, og er perfekt til å ha på ørene enten på trening, på shopping, på vei til jobb eller når du tar oppvasken. Eller så kan du la tven være avskrudd i helgen og krype opp i sofakroken med smågodtskåla og Serial på ørene i stedet, for så bra er den faktisk! Jeg lover at du ikke kommer til å angre. Har du hørt Serial?

  • 09.07.2015, 14:05

Plan your life


Hey sweeties! I dag tenkte jeg å vise dere denne lekre tingen jeg hentet på postkontoret i går. Jeg er avhengig av å ha avtaler og datoer på stell for å ikke stresse meg selv av hengslene, og har derfor vært en stor tilhenger av almanakker og planleggere de siste årene. I flere år har jeg brukt almanakkene fra personligalmanakk.no og hadde egentlig tenkt til å legge inn bestilling på en ny nå i sommer, men da jeg kom over disse designet av Erin Condren på bloggen til Malin ble jeg helt forelsket. Denne planleggingsboken har alt, bare se selv:

Untitled

Untitled

Untitled

De går egentlig fra januar til desember, men ved å betale bittelitt ekstra fikk jeg de gjenværende månedene av 2015 i tillegg til hele 2016 i boken! Du får velge mellom mange forskjellige forsider og være med på å velge hvordan du vil almanakken skal se ut, noe jeg synes er veldig morsomt. Da blir den med en gang mye mer personlig!

Untitled

Untitled

I starten av hver måned er det en oversikt over måneden der du kan skrive inn viktige avtaler, bursdager og lignende, før du kommer til hver enkelt dag der du kan planlegge litt nøyere. Jeg valgte å ha en vertikal layout med tre separate ruter hver dag, slik at jeg kan skille "temaer" som for eksempel jobb, skole og blogg fra hverandre. Genialt og veldig oversiktlig!

Untitled

I tillegg til månedsoversikten starter hver nye måned med en side du kan ta notater og noen oppløftende og motiverende visdomsord.

Untitled

Untitled

Med på kjøpet kom også en egen notatbok for å skrive ned bursdager, noen klistermerker, feelgood-kort og søte klistrelapper til gaver. Det finnes også haugevis med ekstrautstyr å kjøpe på nettsiden, noe jeg synes er så gøy! Haha, det virker kanskje rart at jeg er så oppspilt over noe sånt som en planleggingsbok, men se på den da! Nå gleder jeg meg faktisk bare enda mer til sommerferien er over og jeg skal ta fatt på studiene slik at jeg kan ta den skikkelig i bruk. Happy planning!

Follow

  • 24.05.2015, 12:19

Hold de hvite skoene dine hvite


Hei og god søndag! I dag tenkte jeg å komme med et lite tips til dere. Hvite sko hører våren til, men har du vært like dum som meg og brukt dem i snø og regn og søle hele vinteren, så er de nok ikke så hvite lenger. Tidligere i vår ble jeg tipset om noe utrolig lurt av en venninne: hvit skokrem!

Untitled

Denne kjøpte jeg på Urban, og den er supergenial! På toppen er det en liten svamp, så alt du trenger å gjøre er å vaske over skoen, trykke svampen på overflaten og smøre utover. La det tørke en halvtime, og voilà! Skoene er nesten som nye! Skokremen er egentlig mer som en flytende væske, så den er veldig enkel å påføre. Ser dere forskjellen eller?

Untitled

Untitled

Jeg brukte den på mine nike air max som er i skinn, men også på selve gummisålen og begge deler funket veldig bra! Jeg har ikke testet på tøysko enda, men det står på boksen at det skal virke på nærmest alle stofftyper. Rett og slett genialt!

Nå må jeg hive meg rundt og få pakket kofferten! I dag flytter jeg til mamma igjen, men denne gangen også til et nytt hus! Historien om huskjøpet til mamma er egentlig ganske morsom, så kanskje jeg kan fortelle den en annen gang :) Ha en super søndag!

Har du testet ut hvit skokrem?

  • 19.04.2015, 13:21

10 ways to make Sunday your Funday


Untitled

Sunday is my Funday! Jeg elsker søndag og følelsen av å ha en hel dag uten planer som jeg kan disponere nøyaktig slik jeg vil. På den andre siden er det nok mange som blir rastløs av å ikke ha noen planer siste dagen i uka. Eller kanskje du sitter med bekymringer og dunkende hode etter gårsdagens festligheter? Her er 10 ting du kan gjøre for å gjøre søndagen til en litt morsommere dag:

1. Vær kreativ! Tørk støv av kameraet, malepenslene eller symaskinen og skap noe. Det finnes så mye kult du kan lage selv! Mangler du idéer eller inspirasjon har du ingenting å frykte, både bloggverdenen og youtube er full av morsomme DO IT YOURSELF-prosjekter!

2. Sett av dagen til selvpleie. Ingenting slår en skikkelig spadag! Inviter noen venninner eller bare slapp av alene, ta et langt bad og finn frem dine beste produkter for kropp, hår og ansikt. Avslutt med et lag med selvbruning og favorittneglelakken. Det vil gjøre godt for både kropp og sjel!

3. Få frisk luft. Ingenting kurerer fyllesyke og renser hodet bedre enn frisk luft i lungene. Det spiller ingen rolle om det er en dagstur på fjellet eller bare ei runde i nabolaget for å lufte hunden, alt hjelper!

4. Gjør noe du aldri før har gjort! Enten det gjelder å ta en roadtrip til et sted du aldri har vært, smake et måltid du aldri har smakt, hoppe i fallskjerm eller kjøre gokart. Det er garantert noe du drømmer om å få gjort, og da kan det vel ikke passe bedre enn å teste det ut på en søndag?

5. Ha en "bloggdag". Bruk dagen på å ta bilder og forhåndsskrive så mange innlegg du kan. En hver blogger vet at det er gull verdt å ha noen upubliserte innlegg til travle dager eller stunder uten inspirasjon!

6. Inviter til brettspill! Brettspill er så undervurdert! Inviter en gjeng til spillkveld, sett frem noen skåler med snacks og gjør dere klare for å le dere til gangsperre. Alias, Kortskalle og Ryktet går er mine favoritter!

7. Filmmaraton. Finn frem favorittfilmene eller seriene dine og sett deg godt til rette i sofakroken. Med dempet lys og en skål popcorn blir det nesten som en hel dag på kino!

8. Sosialiser deg. Venninnetid kan lett bli bortprioritert i en hektisk hverdag, men søndag er perfekt til å samle jentegjengen på kafé for å ta igjen tapt girltalk.

9. Tren! Å ta en tur innom treningssenteret eller løpe noen kilometer ute vil garantert få deg i bedre humør. Dessuten er det utrolig deilig å avslutte uka med god samvittighet!

10. just relax! Det beste med søndag, er at det er helt greit å tilbringe hele dagen i pysjen. Sett håret opp i en dott, la ansiktet være usminket og bare slapp av. Det er nå du har muligheten til å samle krefter til uka som kommer, så nyt å gjøre ingenting!

Hva liker du å gjøre på en søndag?

  • 11.04.2015, 19:54

Follow me


I tilfelle noen skulle være så innmari interessert i livet mitt, så er det ikke bare på bloggen det er mulig å få en innsikt i interessante og uinteressante ting jeg driver med! Bare klikk på bildene får å komme til profilene:

INSTAGRAM


BLOGLOVINTUMBLR


PINTEREST

  • 30.01.2015, 22:30

En bloggers beste venn


A blogger�s best friend

A blogger�s best friend

Noen ganger synes jeg det er greit å jukse litt. Et av de tilfellene er når all bloggmotivasjon og inspirasjon har forduftet. Sååå, hvor genial er ikke denne boka?? Mellom disse permene finnes det faktisk et helt år med variert bloggmateriale! Og det det kan vi så absolutt like. Denne har lagt på nattbordet mitt i noen uker nå, men jeg har likevel ikke hatt tid til å prøve ut noen av tipsene eller temaene enda. Forhåpentligvis får jeg sett litt på det fremover, mellom slagene med skole, trening og soving, som er så og si det eneste jeg driver med for tiden. Gleder meg!

Bestilte boka her, om noen skulle være interessert! :)

Elisabeth

Elisabeth Ulla Uksnøy

19 år og journalistikkstudent i Oslo. Liker mote, fotografi og skriverier, så det er for det meste det du vil finne her! Kontakt: elisabeth_uksnoy@hotmail.com

Follow

Search

Follow me on instagram

Bloggdesign

hits