• 31.08.2015, 20:59

Nuit


NUIT

I will be ready in 5 minutes!

NUIT

Der er mye man lærer seg når man flytter til storbyen. Som at de selger parfymer på Zara, for eksempel! Det er fult mulig at jeg har bodd under en stein de siste 19 årene, men dette fant jeg altså ut i forrige uke, hehe. Jeg fant overraskende nok mange gode dufter, og det er ganske stort for meg som er relativt kresen på parfyme! Jeg endte opp med denne kalt "nuit", som var litt tung og ganske søt. Det er vel det man kan kalle en typisk kveldsparfyme, men jeg synes det er helt greit å gå for litt tyngre dufter i hverdagen også når høsten kommer! Og så måtte jeg ta med meg denne t-skjorten hjem, da. Den traff meg skikkelig! Hva er din favorittparfyme?

  • 30.08.2015, 18:42

Holding on to summer


Untitled

Untitled

Untitled
| dress Primark | belt & purse Bikbok | shoes Topshop | sunglasses Rayban |

Hei og god søndag! Her i Oslo skinner sola, så jeg har benyttet anledningen til å gå med bare legger for muligens siste gang i år. Jeg vet ikke med dere, men jeg har i alle fall tenkt til å klamre meg fast til sommeren så lenge jeg bare greier!

Ellers har vi utforsket nærområdet litt i dag, og blant annet spist is i en park på Grünerløkka. Vi har også vært på kino og sett Bølgen! Jeg synes den var litt treig i begynnelsen, men da det først begynte å skje noe satt jeg med hjertet i halsen og en tåre i øyekroken resten av filmen. Det er så spesielt å sitte og se steder du har vært og har et forhold til bli totalt ødelagt, selv om det bare er på film. Dette er jo faktisk en katastrofe som kommer til å skje, enten det er i morgen eller om tusen år. Det var uansett en film som absolutt var verdt å se, så jeg anbefaler at dere alle gjør det om dere ikke har gjort det enda! Hva gjør du i dag?

Follow

  • 28.08.2015, 16:46

9 grunner til å IKKE elske høsten


Vi er i slutten av august, og om få dager går vi inn i en ny årstid: høsten. I den sammenheng florerer bloggnorge med lister over ting de elsker med høst, strikkede gensere, kakaooppskrifter og ellers romantiske forestillinger om hvordan de neste månedene kommer til å bli. Er det virkelig ingen som husker fra i fjor hvor latterlig feil alle disse forestillingene er? Som du kanskje allerede har forstått er ikke jeg Norges største høstentusiast, og her har du ni grunner til hvorfor:Det regner.
Man skulle kanskje tro jeg var herdet etter 19 år på Sunnmøre, men slik er det altså ikke. Jeg hater å være våt med mindre jeg står i dusjen, og hater dermed også regn og det aller meste som kommer med det. Håret blir ødelagt bare du våger deg utenfor døra, gummistøvler er slitsomt å gå med, så alle skoene dine blir ødelagt av vann og søle, og det er generelt klamt, kaldt og ekkelt. Det positive er at jeg har en unnskyldning til å holde meg innendørs.

Det er kaldt. Jeg er tidenes frostpist. Uansett hvor mye jeg kler på meg kommer jeg til å fryse når gradestokken viser lavere enn 10 grader. Det igjen fører til at jeg går med konstant anspente skuldre hele høsten og vinteren, og får vondt i ryggen. Kan ikke det bare være varmt da? :(

Det er mørkt. Dagene blir kortere, og den eneste tiden du kunne risikert å møte på sola er mens du sitter inne i forelesningssalen. Mørket er også en medvirker til neste punkt...

Du blir trøttere. Mørke og kulde suger energien ut av kroppen, og ringene under øynene vokser seg større og mørkere. Noe av det beste i verden er å våkne av solstråler inn mellom gardinene, men når det er mørkt helt til midt på dagen blir det en kamp å komme seg opp av senga.Du blir bleik.
Brunfargen og sommergløden varer dessverre ikke for alltid.

Naturen blir grå. Hva med de oransje bladene og alle fargene, lurer du kanskje? Ja, det er vakkert! De tre dagene det varer før regnet gjør alt brunt og grått og trist.

Det finnes ikke én god hårdag. Ull + minusgrader = statisk hår. Hver eneste dag. Forkjølelsen er uungåelig.
Jeg vet ikke med dere, men høstforkjølelsen tar meg hvert år. Det er den ene gangen i året jeg blir syk, og når ulykken først har skjedd så blir jeg heller aldri ferdig med det. 

Lommeboka blir tynnere. Det er ingen hemmelighet at de aller fineste kleskolleksjonene kommer når høsten nærmer seg. Og når høstmoten bare blir bedre og bedre for hvert år som går, ja, da blir man blakk da. 

Når dette er sagt, så har jeg jo faktisk aldri opplevd høsten i Oslo før! Jeg kan vel ikke dømme høsten i hele Norge basert på mine erfaringer fra Sunnmøre, for der er det jo generelt surt og kaldt, hehe... Jeg må innrømme at jeg ikke er like negativt innstilt til høsten i år som jeg har vært tidligere, så alle disse utsagnene må taes med en klype salt. Hvem vet, kanskje jeg også blir en høstelsker i løpet av de neste månedene? Enn så lenge skal jeg klamre meg fast til det aller siste som er igjen av sommerdager, og benytte hver eneste mulighet jeg får til å gå med bare legger. Hva er ditt forhold til høsten?

Follow

  • 25.08.2015, 20:30

Cactus corner


Cactus corner

Cactus corner

Cactus corner

Cactus corner

Cactus corner

Cactus corner

Favorittingen min i leiligheten vår må være den lille kaktusutstillingen i vinduskarmen på stua. Det er koselig med en liten, grønn oase som alltid er ryddig, når resten av rommet ikke er det. Forhåpentligvis greier vi å holde dem i live lenge...

  • 23.08.2015, 19:48

Sunday mood


IMG_5661

Untitled

Untitled

Søndag - say no more. As we speak (write) ligger jeg langflat i senga med potetgull ved min side, og har egentlig ingen videre planer om å bevege meg herfra før i morgen tidlig. Fra i går til i dag var jeg nemlig på hyttetur med journalistikklassen og fadderne, så nå er jeg helt gåen. Men det var veldig gøy altså! En perfekt avslutning på fadderukene. Når det er sagt må jeg innrømme at det skal bli godt å få se litt mer av byen enn innsiden av barene og veien til skolen, for de første to ukene mine i Oslo har stort sett bestått av bare det. But first, mer potetgull og sløving. Det er tross alt søndag.

  • 18.08.2015, 21:59

Gi det litt tid


Untitled

Untitled
| dress Forever21 | sunglasses Nau | sneakers Adidas | watch Skagen |

Det tar tid å venne seg til nye ting. Skolen. Alle menneskene. Å være samboer. Å vaske opp. Det korte håret. Ny by. Men jeg kommer sakte men sikkert inn i det, tror jeg. Det er rart å gå i en klasse som er like stor som hele trinnet var på videregående, og det er rart å se nye ansikter i forelesningssalen hver dag. Jeg må spørre alle jeg hilser på om hva de heter minst tre ganger for å greie å huske det, men det gjør de også, så jeg tror ikke de blir lei seg for at jeg glemmer.

Det er rart å måtte handle, lage mat og vaske opp selv, men samtidig er det deilig å få bestemme hva som møter meg når jeg åpner kjøleskapsdøra. Og hva som skal stå på middagsbordet. For så langt har vi faktisk greid å spise skikkelig middag hver eneste dag.

Det er også rart at håret mitt er under halvparten av lengden det var for to uker siden. Jeg sa kanskje "short hair, don't care", men jeg må innrømme at det svir en smule når jeg ser meg i speilet. Klærne føles annerledes enn de gjorde da håret var langt, men det er nok bare en innbilding. Om ikke annet, går dusjingen mye raskere enn før.

Hele denne tilværelsen er annerledes og litt rar, men jeg vet at alt dette snart vil være "vanlig". Snart kjenner jeg navn og ansikter og stemmer. Snart skriver handlelisten seg selv, og oppvasken forsvinner uten at jeg engang tenker på det. Og allerede før jeg rekker å bli skikkelig glad i det korte håret, har det vokst seg langt igjen. Jeg må bare gi det litt tid.

  • 17.08.2015, 16:17

Back to school wishlist| 1 | 2 | 3 | 4 |


| 5 | 6 | 7 | 8 |


| 9 | 10 | 11 | 12 |


| 13 | 14 | 15 | 16 |

Hei og god mandag! Var det mange trøtte tryner som var tilbake på skolebenken idag, eller? Selv begynte jeg på studiene for en uke siden, men jeg regner med at mange av dere hadde deres første dag i dag. Jeg husker at et av høydepunktene med å starte på skolen igjen til høsten når jeg var mindre, var å dra på shopping med mamma for å handle et nytt antrekk til første skoledag. Når jeg nå har blitt student må pengene prioriteres litt annerledes, men dersom budsjettet var tomt og ikke fylt med skolebøker og mat, hadde jeg helt klart klikket hjem alt over og enda litt til! Dessverre er tollen hos asos også svindyr, så jeg tror jeg får holde meg til å drømme denne gangen... Fant du noe du likte?

  • 10.08.2015, 18:54

Ooops, I did it again...


Untitled

Untitled

Bag from Don Donna

Untitled

Sneakers from Adidas

Hei, jeg heter Elisabeth og jeg er skoavhengig. Jeg er en skojente til det ekstreme. Uansett hvor mange par hæler, sneakers og boots skohyllen inneholder, finnes det alltid en god unnskyldning for et nytt par! Så da jeg stod på Footlocker i Italia med denne helhvite drømmen av et skopar på føttene var saken klar: "Jeg må jo ha noe nytt til studiestart!" Hehe. En jente kan aldri ha for mange par med sko. Spesielt ikke når de er superbehagelige i tillegg til det perfekte utseendet. Jeg angrer ikke et sekund.

Det jeg derimot aldri har vært spesielt opptatt av er vesker. Grunnen til det er kanskje at jeg sjelden har hatt behov for å bruke veske, eller så har jeg bare ikke funnet en som virkelig har vekket veskekjærligheten i meg. For den finnes der inne et sted denne kjærligheten, og nå har jeg begynt å kjenne på den. Etter at min kjære "bli blodgiver"-sekk som enten mamma eller pappa fikk når de studerte i Bergen takket for seg en fin vårdag, har jeg vært på jakt etter en romslig og fin skoleveske. Leteprosessen har vært lang og slitsom, men i dag fikk jeg endelig øye på en på Morris som oppfylte alle kravene mine, hurra! Den er av merket Don Donna og er superfin! Den har plass til alt jeg trenger å ha med på skolen og vel så det, så nå er jeg endelig fornøyd. Hva synes du om innkjøpene?

  • 09.08.2015, 21:00

Home, sweet home


Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Velkommen til mitt nye hjem! Eller parken rett utenfor hjemmet mitt, i allefall. Nå har jeg og kjæresten bodd i Oslo i to dager, og så langt trives vi veldig godt! Vi har laget middag hver dag (og det smakte til og med godt!!), prøvd å lære oss veien til skolen og til og med overlevd en tur på IKEA. Så dette lover veldig bra for studentlivet, altså. Vi har fortsatt en fridag igjen før studiene starter for begge to, og den skal brukes til å handle inn litt nødvendigheter og bli bedre kjent med Oslo. Jeg gleder meg til å se hva de neste årene i en helt ny by og livet som student har å by på! Er det flere som skal starte på studiene i disse dager?

  • 06.08.2015, 11:10

Stato della Città del Vaticano


God morgen! Jeg har vært hjemme i noen dager nå, og selv om det var litt kjipt å forlate det late livet i Italia må jeg innrømme at det var godt å få sovet i sin egen seng også. Etter at vi dro fra Roma til Tortoreto fikk kameraet seg en pause, og jeg fikk fokusere på å ligge rett ut og slappe av og spise tonnevis med mat og gelato. Jeg har derfor ikke noe spennende å vise dere derfra, men dere kan jo få se bilder fra den vakre Vatikanstaten!

Alle maleriene, skulpturene og bygningene der var fantastisk flotte, men jeg må innrømme at det å gå rundt og høre om og se på malerier og tepper i timesvis ikke fanger min interesse helt. Det sixtinske kapell var også utrolig skuffende. Når vi kom inn i rommet var det stappfullt, og vaktene ropte om at vi måtte bevege oss hele tiden for at flere skulle få komme inn. Vi fikk av den grunn ikke sett så mye der inne, fordi vi ble kjeftet på hver gang vi stoppet opp for å se på kunsten i taket. Når vi først er der inne vil jo vi se det vi faktisk kom for, ikke bare løpe rett gjennom rommet uten å få mulighet til å stoppe opp! Det aller flotteste var helt klart Peterskirken! For en vakker kirke! Her var det også en mye mer behagelig stemning og mindre mennesker, så det var mye lettere å gå og utforske for seg selv. Alt i alt vil jeg si at Vatikanstaten er verdt et besøk om du er i Roma, men jeg ville kanskje ungått den travleste turistsesongen. Spesielt hvis det er et hellig år i tillegg, slik som paven tydeligvis hadde bestemt at det var i år.

Stato della Città del Vaticano

Stato della Città del Vaticano

Stato della Città del Vaticano

I museene var det takene som fikk mest oppmerksomhet av kameralinsen. Tenk at noen har stått høyt under taket og malt og skjært ut skulpturer i materialet! De fleste hadde fortsatt sterke og klare farger, så det var tydelig at kunsten i Vatikanstaten blir tatt veldig godt vare på.

Stato della Città del Vaticano

Familien på tur! I det sixtinske kapell og Peterskirken er det ganske strenge kleskoder, og både menn og kvinner skal dekke til både skuldre og knær. Lillebror hadde selvsagt tatt med bare shorts, så da måtte det lånes bukse av tante, hahah!

Stato della Città del Vaticano

Lysstrimlene som kom inn gjennom takvinduene i den ellers ganske mørke Peterskirken var nesten litt magisk.

Stato della Città del Vaticano

Stato della Città del Vaticano

Enda et vakkert tak i et av museene.

Stato della Città del Vaticano

Tenk at vaktene i Vatikanet faktisk må gå kledd slik, hahahaha! Jeg tror faktisk at jeg aldri hadde greid å tatt vaktene utenfor slottet i Norge seriøst om de stod der i slike uniformer!

Stato della Città del Vaticano

Stato della Città del Vaticano

Utsikt over Romas gater.

Stato della Città del Vaticano

Nå har jeg som sagt vært hjemme i noen dager, men allerede i morgen setter jeg meg i bilen og tar med flyttelasset til Oslo! Wææ! Jeg har selvsagt ikke pakket en ting enda, så jeg må vel hive meg rundt og starte snart. Problemet er bare at vi har fått to små kattepuser i hus, så da er det jo mye gøyere å se på at de løper etter hverandre og lekesloss på stuegulvet... Hihi!

Elisabeth

Elisabeth Ulla Uksnøy

Elisabeth Ulla Uksnøy, 19 år og journalistikkstudent i Oslo. Liker mote, fotografi og skriverier, så det er for det meste det du vil finne her! Kontakt: elisabeth_uksnoy@hotmail.com

Follow

Search

Follow me on instagram

Bloggdesign

hits