• 20.04.2015, 19:43

På ønskelisten


cravings

Akkurat nå drømmer jeg om lette plagg, sandaler og brune legger. En ny skoleveske hadde heller ikke skadet, da jeg mistenker at min kjære sekk kommer til å takke for seg i nærmeste fremtid. Et bar Birkenstocks skal i alle fall bli mine før sommerferien kommer, mens veskene fra Mulberry må jeg nok se litt lenger etter... Det er jo lov å drømme!

  • 19.04.2015, 13:21

10 ways to make Sunday your Funday


Untitled

Sunday is my Funday! Jeg elsker søndag og følelsen av å ha en hel dag uten planer som jeg kan disponere nøyaktig slik jeg vil. På den andre siden er det nok mange som blir rastløs av å ikke ha noen planer siste dagen i uka. Eller kanskje du sitter med bekymringer og dunkende hode etter gårsdagens festligheter? Her er 10 ting du kan gjøre for å gjøre søndagen til en litt morsommere dag:

1. Vær kreativ! Tørk støv av kameraet, malepenslene eller symaskinen og skap noe. Det finnes så mye kult du kan lage selv! Mangler du idéer eller inspirasjon har du ingenting å frykte, både bloggverdenen og youtube er full av morsomme DO IT YOURSELF-prosjekter!

2. Sett av dagen til selvpleie. Ingenting slår en skikkelig spadag! Inviter noen venninner eller bare slapp av alene, ta et langt bad og finn frem dine beste produkter for kropp, hår og ansikt. Avslutt med et lag med selvbruning og favorittneglelakken. Det vil gjøre godt for både kropp og sjel!

3. Få frisk luft. Ingenting kurerer fyllesyke og renser hodet bedre enn frisk luft i lungene. Det spiller ingen rolle om det er en dagstur på fjellet eller bare ei runde i nabolaget for å lufte hunden, alt hjelper!

4. Gjør noe du aldri før har gjort! Enten det gjelder å ta en roadtrip til et sted du aldri har vært, smake et måltid du aldri har smakt, hoppe i fallskjerm eller kjøre gokart. Det er garantert noe du drømmer om å få gjort, og da kan det vel ikke passe bedre enn å teste det ut på en søndag?

5. Ha en "bloggdag". Bruk dagen på å ta bilder og forhåndsskrive så mange innlegg du kan. En hver blogger vet at det er gull verdt å ha noen upubliserte innlegg til travle dager eller stunder uten inspirasjon!

6. Inviter til brettspill! Brettspill er så undervurdert! Inviter en gjeng til spillkveld, sett frem noen skåler med snacks og gjør dere klare for å le dere til gangsperre. Alias, Kortskalle og Ryktet går er mine favoritter!

7. Filmmaraton. Finn frem favorittfilmene eller seriene dine og sett deg godt til rette i sofakroken. Med dempet lys og en skål popcorn blir det nesten som en hel dag på kino!

8. Sosialiser deg. Venninnetid kan lett bli bortprioritert i en hektisk hverdag, men søndag er perfekt til å samle jentegjengen på kafé for å ta igjen tapt girltalk.

9. Tren! Å ta en tur innom treningssenteret eller løpe noen kilometer ute vil garantert få deg i bedre humør. Dessuten er det utrolig deilig å avslutte uka med god samvittighet!

10. just relax! Det beste med søndag, er at det er helt greit å tilbringe hele dagen i pysjen. Sett håret opp i en dott, la ansiktet være usminket og bare slapp av. Det er nå du har muligheten til å samle krefter til uka som kommer, så nyt å gjøre ingenting!

Hva liker du å gjøre på en søndag?

  • 14.04.2015, 17:33

NY yankees


Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Jakke, genser og bukse fra BikBok, sko fra Nike, caps fra en baseballsjappe i NY.

Slik så jeg ut i går! Dettte ser ikke ut som et skogsantrekk, og det stemmer nok også at det ikke er det, men det blåste så innmari på broa vi skulle ta bilder på at vi bare måtte bevege oss til en sti rett ved siden av. Der var både ly for vinden og finere fotolys, heldigvis! Jeg kjøpte baseballcapsen i New York for snart tre år siden, men jeg har vel egentlig ikke brukt den i offentligheten før nå. Nå skal det bli slutt på å la den ligge i skapet, for hodeplagg er gøy! Om jeg ser ut som en bonde er det helt greit, jeg kommer tross alt fra bygda. Hva synes du om antrekket?

  • 11.04.2015, 19:54

Follow me


I tilfelle noen skulle være så innmari interessert i livet mitt, så er det ikke bare på bloggen det er mulig å få en innsikt i interessante og uinteressante ting jeg driver med! Bare klikk på bildene får å komme til profilene:

INSTAGRAM


BLOGLOVINTUMBLR


PINTEREST

  • 10.04.2015, 21:33

Weekend mode: on


Untitled

Nå har jeg ikke vist dere antrekksbilder på tre måneder, og så er dette det jeg kommer med? Beklager altså, men er det fredag, så er det fredag og da er det faktisk nærmest obligatorisk å hoppe inn i kosedressen nesten før man har kommet inn døra hjemme. Slik er det bare. Selv om jeg bare har hatt fire dager med skole denne uka, er jeg spenna klar for helg! Og ikke minst frihelg! Herrefred, det begynner å bli noen uker siden sist.

Jeg har feiret fredagen med littegrann shopping (hurra!!!!) og en liten shining av soverommet. Siden jeg røyter verre en katten gjorde det seg virkelig med en runde med støvsugeren, og sengetøyet ligger for øyeblikket i tørketrommelen. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å fortelle at det er første gang jeg rører både vaskemaskinen og tørketrommelen (Ja, noen gang! Det er dritflaut, jeg vet), men jeg hadde rett og slett ikke samvittighet til å la dere tro at denne kroppen i lilla kosedress er full av husmorsgener. For det er den så absolutt ikke. Ha en fin helg!

  • 09.04.2015, 17:49

Red My Lips


Red my lips

Nei, overskriften inneholder ingen skrivefeil. April har de siste årene blitt brukt som "sexual assault awareness month", som skal sette fokus på seksuelle overgrep og vold. Red My Lips er en internasjonal organisasjon som bruker rød leppestift som et våpen og et verktøy for å øke bevisstheten rundt seksuell vold, bekjempe voldtektsmyter og offerkritikk, samt vise støtte og solidaritet til alle ofre og overlevende. Poenget er å øke bevisstheten og vise støtte ved å bruke rød leppestift gjennom april. Det handler om å synliggjøre et viktig, men litt tabu tema, og det synes jeg er veldig fint.

Red my lips

Jeg ønsker i alle fall å tenke mer over dette, og finne frem leppestiften litt oftere nå i april enn jeg tidligere har gjort for å være med å støtte en god sak. Vil du gjøre det samme?


Ønsker du mer informasjon kan du sjekke ut facebookarrangementet til Red My Lips her.

  • 07.04.2015, 19:08

March favorites


Hei! I dag vil jeg gjerne starte med å takke for at så mange har støttet oss og delt innlegget videre. Dagen i går var en veldig merkelig dag, og til tross for at det går fint nå, så unner jeg ingen å oppleve en slik type hets fra andre mennesker. Til dere som er nysgjerrige, så valgte NRK å fjerne innlegget fra facebook da ting gikk helt utenfor deres kontroll. Det hadde vært en liten glipp i moderatorsystemet deres som gjorde at disse kommentarene ikke ble fjernet fort nok, men det er slikt som skjer og ingen kan klandres for det.

Jeg ønsker også å presisere at innlegget i går kveld ikke på noen måte var ment som hets mot verken NRK eller journalisten. Det var en artikkel som traff spikeren på hodet hos mange, og det var bare uheldig at tilbakemeldingene gikk ut over oss, intervjuobjektene. En del av medienes rolle er jo tross alt å skape debatt og komme med kritikk mot samfunnet, og det vil jeg si at journalisten greide meget godt. Når man kommer i en ubehagelig og uventet situasjon som dette så vil man gjerne forklare seg selv og vise sin side av saken, og det var det vi ønsket å gjøre med innlegget som ble publisert i går. Det var fullt og helt for å forsvare oss selv, så dersom noen føler seg støtt av den beklager jeg på det sterkeste!Men over til noe helt annet! Det eneste jeg har vært flink til å legge ut regelmessig etter at jeg startet denne bloggen (okei, har gjort det to ganger, but still!!) er mine månedlige favoritter, men nå hadde jeg tydeligvis glemt helt av det... Bedre sent enn aldri, her er mine favoritter fra mars:

March Favorites

Got2b 2 sexy dry shampoo - Denne kjøpte jeg helt tilfeldig fordi den var på halv pris (sunnmøring, sa du??) på dagligvarebutikken en lørdag jeg skulle kjøpe sjokolade. Det viste seg at det var den beste tørrshampooen jeg noen gang har prøvd! Den gir et resultat som holder håret fresht hele dagen, og den gjør ikke håret grått slik som mange andre tørrshampooer gjør. Det beste er likevel at den lukter helt himmelsk!

March Favorites

NYX HD studio photogenic foundation - Etter en knust foundation og en bomtur på Kicks, var jeg lei av å måtte velge mellom å gå uten sminke og å se ut som ei gulrot i ansiktet. Jeg bestilte denne fra internett et sted, og traff heldigvis blink med fargen på første forsøk (ja, den ser superbleik ut, men det er fordi jeg er superbleik)! Den er lett på huden, god å legge og dekker helt greit. Prisen var det heller ingenting å si på!

Ray-Ban Wayfarer - Disse har jeg ønsket meg i en halv evighet, så da jeg fikk gavekort fra brillebutikken i bursdagsgave var det ingen tvil i hva jeg skulle kjøpe! Solbriller har nærmest blitt en forbruksvare for min del, de forsvinner jo lettere enn sokker (hvorfor????), men disse skal jeg passe på og elske i mange år! Klassiske, litt rocka og tidløse.

March Favorites

Repair shampoo og balsam fra Matrix - Frisøren min hoppet nesten av glede da jeg sa at jeg hadde sluttet å bruke shampoo og balsam fra butikken, hehe. Etter så mange år med farging, føning og retting trenger håret mitt sårt pleie av kvalitetsprodukter og da velger jeg å se på disse som et godt alternativ. Ikke er de så altfor stive i prisen heller! Mine er nesten tom, så nå er det nærmest krise i huset!

Har du noen favoritter fra mars?

  • 06.04.2015, 20:44

Mine "15 minutes of fame"


Det er vel ikke tilfeldigvis flere som har sett trynet mitt over halve internett idag? Når jeg har tenkt på mine "15 minutes of fame", så var det ikke akkurat dette her jeg hadde sett for meg...

Onsdagsmorgen ringte en hyggelig journalist fra NRK Møre og Romsdal og spurte så fint om hun kunne få lov til å intervjue meg. Klassen min hadde uka før vært på besøk i redaksjonen, og hun hadde nok holdt kontakten med lærerne som var med der og forhørt seg med hvem som mest sannsynlig ville stille til intervju. Hun fortalte at hun skulle skrive en sak med "10 ting foreldre gjør feil på facebook", og ville gjerne høre min side av saken. Mine egne foreldre er ikke spesielt aktive på facebook, men jeg syntes det hørtes ut som det kunne bli en artig og humoristisk sak, så jeg kom med litt forskjellig jeg har sett eller opplevd. Gøy, tenkte jeg, og tipset om to venninner jeg visste hadde skrevet kåseri om samme temaet på tentamen ei uke før, som sikkert også hadde noe vittig å komme med.

"Gøy" var ikke det rette ordet for dette.
I dag våknet jeg til en overskrift på nettsiden til NRK Møre og Romsdal som skreik meg i trynet: UNGDOM SLAKTER FORELDRENES BRUK AV FACEBOOK.
Rett under var det tre gigantiske bilder av meg og to av venninnene mine, etterfulgt av en ingress som sa at "vi synes det er langt i fra nødvendig å brette ut hele livet sitt på sosiale medier, og at vi ønsker sårt at også voksne skaffer seg nettvett!"Okei? Dette er ikke humor i! Dette var så absolutt IKKE det jeg sa meg enig i å stille til! Her blir artikkelen skrudd om til de grader, og jeg og venninnene mine blir sorte får som ser ut til å gjøre alt for å få trynet vårt på trykk i avisa. Jeg slakter ikke noen sin bruk av facebook. Jeg synes folk skal få bruke facebook akkurat slik de vil, og brette ut om livet sitt så mye de bare ønsker. Det er jo tross alt det jeg driver med selv! Her ser det ut som om måten voksne folk bruker facebook på er det største problemet i verden, og selvsagt er det ekkelt for oss å bli fremstilt på denne måten.

Vi tenkte ikke så veldig mye mer over saken, egentlig. Den lå på nettsida til NRK Møre og Romsdal, så hvor mange kom egentlig til å lese artikkelen? Ingen, tenkte vi. Helt til sol.no og nrk.no valgte å dele den både på sine egne nettsider og på facebook. Faen i helvette.

Har dere sett hvor slemme folk kan være i kommentarfeltene på slike artikler eller? Det blir skrevet angrep mot oss personlig, folk går inn på profilene våre på instagram og facebook og, for å bruke ordene til journalisten i nrk, slakter det vi legger ut. Er dette greit da? Er det greit at ukjente mennesker angriper oss personlig fordi vi ble tilfeldig utvalgt til å få bidra til en morsom og snedig artikkel? Det er ikke det. Det er ikke greit i det hele tatt.

Jeg skulle gjerne sagt at jeg blir uberørt av dette, men det hadde vært en løgn. Jeg blir faktisk lei meg. Lei meg på journalisten sine vegne, som valgte å vinkle dette på en måte som setter oss i et dårlig lys (selv om det mest sannsynlig ikke var med vilje), og lei meg på de voksne i kommentarfeltet til nrk på sine vegne, som ikke greier å ta ting med en klype salt og litt ironi. For til tross for at vi ble fremstilt som bitchy bedrevitere, så er det faktisk bare en tanke som streifer meg når jeg leser de frekke og støtende kommentarene til disse 50 år gamle menneskene på facebook: Kanskje artikkelen stemmer, og den eldre generasjonen faktisk burde lære seg litt mer nettvett?

Artikkelen kan dere lese her:
http://www.nrk.no/mr/ungdom-slakter-foreldrenes-bruk-av-facebook-1.12291434

Elisabeth

Elisabeth Ulla Uksnøy

Elisabeth Ulla Uksnøy, 19 år og journalistikkstudent i Oslo. Liker mote, fotografi og skriverier, så det er for det meste det du vil finne her! Kontakt: elisabeth_uksnoy@hotmail.com

Follow

Search

Follow me on instagram

Bloggdesign

hits