• 21.03.2015, 13:05

Norge på sitt vakreste


Aurora Borealis

Aurora Borealis

Aurora Borealis

Jeg krysser fingrene for at det blir nordlys enda en gang før mørket om kvelden forsvinner helt, slik at jeg kan ta med meg kameraet til et sted uten gatelykter og prøve å fotografere det på nytt. Dette er det vakreste jeg vet om.

  • 20.03.2015, 20:24

Hjemme


For sju dager siden skrev jeg under en leiekontrakt for en studentbolig i Oslo. Shit. Tusen kilo lettet fra skuldrene mine i det sekundet jeg trykket på "send"-knappen. Jeg har et sted å bo til høsten. Jeg har en liten leilighet sammen med kjæresten min. Vi har eget kjøkken og flislagt bad. Og til og med en liten balkong. Shit. Jeg trenger ikke å bekymre meg mer! Alt jeg trenger å gjøre er å hente nøkkelen i juni og sette inn møbler. Jeg feiret med en tur på fjellet.

Brattvåg

Jeg har egentlig aldri tenkt så mye over naturen vi har. De høye fjellene og dype dalene har alltid vært her, men jeg har aldri lagt skikkelig merke til dem. Jeg har aldri satt pris på dem. Havet har vært en selvfølge. At jeg kan gå ut døra hjemme og ned en 30 meter lang skråning og stikke tærne i saltvannet i fjorden har ikke blitt sett på som idyllisk eller spesielt. Bare en selvfølge. Jeg har aldri helt skjønt hvor heldig jeg er som bor på et sted med så fantastisk vakker natur som dette.

Da jeg begynt å gå ned igjen fra fjellet den dagen, merket jeg plutselig stillheten. Det var uendelig stille, ikke en sjel å se. Vårsola skinte sterkt nok til at den varmet meg lett i nakken, og den svake nordavinden kjølte meg samtidig ned og laget roser i kinnene mine. Jeg måtte stoppe opp og se meg om. Og så skjønte jeg det. Alt sammen. Jeg skjønte hvorfor folk elsker dette. Jeg skjønte hva de mener når de sier naturen er som en terapi, og jeg skjønte hvorfor turister mister pusten når de ser hvordan den norske kysten er formet. Jeg tenkte at dette er hjemmet mitt, og jeg elsker det. Mitt hjem. Hjemme. Akkurat der og akkurat da var jeg den lykkeligste jenta i hele verden.

Om fem måneder er ikke dette hjemme på samme måte lenger. Om fem måneder sitter jeg midt i Norges største by, og jeg har ikke insett før nå hvor store forandringer det kommer til å bli. Jeg vil ikke lenger være omringet av fjell på alle sider. Jeg vil ikke lenger ha havet rett utenfor stuevinduet mitt. Jeg gleder meg likevel altså. Jeg gleder meg så mye at jeg får sommerfugler i magen bare ved tanken. Jeg gleder meg så mye at det noen ganger kan bli vanskelig å konsentrere seg om noe annet. Men for første gang kan jeg ikke annet enn å innrømme at jeg kommer til å savne dette. Hjemmet mitt. Mitt hjem. Hjemme.

Brattvåg

  • 01.03.2015, 20:51

February favorites


Endelig er våren her! Kalendermessig i alle fall. I dag er 1.mars, og jeg kjenner pollenallergien komme snikende for å få meg til å klø i nesen. Eller, egentlig så er det nok bare starten på en forkjølelse, men nå er jeg så griselei av vinteren at jeg innbiller meg alle mulige ikke-eksisterende vårtegn. Kjære mars, jeg tar i mot deg med åpne armer! Men først, favorittene fra februar:

Untitled

Untitled

Et helt halvt år - Februar ble den måneden jeg endelig startet å lese igjen. Dette er én av flere bøker som har lagt urørt på nattbordet siden i sommer, så det var uendelig deilig da jeg endelig fikk levert særemnet og startet på bokstabelen. Jeg har ikke kommet mer enn halvveis enda, men jeg elsker virkelig denne boka! Historien er så søt og rørende, og jeg gleder meg til å få lest ferdig.

Blits fra Phottix - Har dere sett hvor fine og lyse bildene jeg har tatt inne har vært i det siste? Takk til denne! FIkk blitsen av pappa i bursdagsgave, og den funker fjell! Å ta bilder innendørs kommer aldri til å bli noe problem igjen. En ekstern blits er noe helt annet enn blitsen som gjerne sitter på kameraet (som jeg forsåvidt ikke har) og det finnes uendelig mange muligheter. Jeg tror jeg må lese meg litt opp på bruksannvisningen, for det finnes mange innstillinger jeg ikke har peiling på enda, hehe. Det blir spennende å få lære mer!

Untitled

Armebånd - Dette fikk jeg i bursdagsgave av Malene og Christine, og siden har det ofte funnet veien til håndleddet mitt. Jeg elsker enkle og betydningsfulle accessories, så dette armebåndet med graveringen "I love this life" traff meg veldig godt. Jeg vet dessverre ikke hvor det er kjøpt.

Pressed powder fra Bobbi Brown - Jeg har egentlig aldri brukt pudder over foundationen, og nå skjønner jeg ikke hvorfor! Sminken holder mye lenger, og jeg slipper å bli skinnende i ansiktet gjennom dagen. Loving it!

Untitled

Sko fra Nelly - Elsker disse! Både kjæresten min og lillesøsteren min kaller dissa for "bestemorskoene", men jeg kan ikke annet enn å forgude dem likevel. Sinnsykt kule, og ikke så ille å gå i heller!

Topp fra Calvin Klein - Dette er det mest komfortable plagget jeg har hatt på meg noen gang! Stoffet er sinnsykt mykt og toppen strammer ikke ubehagelig et eneste sted. Denne har blitt en storfavoritt på bare noen dager, og sannsynligheten er stor for at det kommer flere farger inn i samlingen!

Har du noen favoritter fra februar?

Elisabeth

Elisabeth Ulla Uksnøy

Elisabeth Ulla Uksnøy, 19 år og journalistikkstudent i Oslo. Liker mote, fotografi og skriverier, så det er for det meste det du vil finne her! Kontakt: elisabeth_uksnoy@hotmail.com

Follow

Search

Follow me on instagram

Bloggdesign

hits