• 27.02.2015, 21:20

Når ting ikke går som planlagt


Untitled

Untitled

Jeg er et rutinemenneske uten like. Jeg planlegger alltid hele uka oppe i hodet mitt, og dersom ting ikke blir slik jeg hadde tenkt, så blir jeg helt skipla. Selv om det kanskje betyr at jeg drar på kino i stedet for å trene, så blir jeg på en måte litt satt ut fordi det ikke var det jeg hadde planlagt. Og så får jeg skikkelig dårlig samvittighet fordi jeg takler spontanitet så dårlig.

I går hadde jeg tenkt å ta bilder og dokumentere når jeg og Ane laget vårruller, men dette glemte jeg helt av. I dag hadde jeg planlagt å trene, men da jeg kom hjem fra skolen var jeg så trøtt og sliten at jeg tok på meg kosebuksa og kjøpte smågodt i stedet. Jeg ser på dette som en øvelse for meg selv i å være mer spontan, selv om jeg har dårlig samvittighet til tusen for at jeg nok en gang ender opp med rumpa i sofaen. Bedre lykke neste gang! Ha en fin helg!

  • 22.02.2015, 19:01

Pluss og minus


Untitled

Untitled

Untitled

+ Jeg har endelig levert særemnet! HURRA!

- Jeg våknet opp til 15 cm våt og tung nysnø. Ikke hurra.

Men ååå! Det beryktede særemnet som alle går og frykter hele videregående. Oppgaven du får nærmere et halvt år på, men likevel ikke jobber med før siste uka. Endelig er jeg ferdig! Dette skal feires med smågodt og flere tapte episoder med Pretty Little Liars, jippi!

  • 20.02.2015, 19:03

Shoelove


Untitled

Jeg er helt klart en skojente, så da det dukket opp en mail fra nelly om at de hadde en mengde sko på salg til bare 149kr, greide jeg faktisk ikke å la være å klikke meg inn for å se. Jeg greide å begrense meg til tre par (hehe) og ikke mange dager senere lå de på postkontoret. Hoppet nesten av glede, seee så fineee!

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Nå er alt jeg trenger vår og bare veier, så skal nok alle disse herlighetene få luftet seg! Gleder meg spesielt til å bruke "bestemorskoene", synes de var dødskule! Got yourself a favorite?

  • 17.02.2015, 23:47

Winter break


Untitled

God kveld (natt?) alle fine! Rekner med at flere av dere har vinterferie nå, det har i alle fall jeg og jeg nyter hvert sekund av det! Jeg hadde titusen ting å gjøre før ferien, så det er uendelig deilig å ha litt fri. Det eneste som gjenstår i denne omgång er særemnet som skal inn på søndag, men det snakker vi ikke om. Ikke før vi må.

Siden sist jeg var innom her har jeg rukket å fylle hele 19 år, og selv om venninnene mine påstår at det vises at jeg begynner å bli gammel, føler jeg meg ikke en dag eldre enn jeg var på fredag. Så å bli 19 på lørdag var egentlig helt ok! Jeg har også hatt noen dager med total avslapping på hytta sammen med kjæresten, noe jeg trengte sårt. Kjæresten var også min flinke fotograf i dag, og vi ble vel begge enige om at han trenger litt mer øving bak kamera, og at jeg trenger litt mer øving fremfor. Hehe. I dag satt verken fokuset eller poseringene helt som de skulle, men øvelse gjør mester, right? Nå skal vi sette på en film, så må vi vel snart sove også. Håper dere har en fin ferie, og at dere som ikke har fri har det helt greit dere også!

  • 07.02.2015, 16:58

Oppskrift på hjemmelaget musli


Jeg lovet dere oppskriften jeg bruker når jeg laget hjemmelaget musli, og når passer det vel ikke bedre å lage seg en ekstra god frokost eller lunsj enn i helga? Ikke tar det lang tid heller!

Homemade musli

Ingredienser:
250g havregryn (helst store)
75g kokos
75g usaltede cashewnøtter
75g mandler
75g solsikkefrø
40g sesamfrø
40g gresskarkjerner
1ts vaniljepulver av rå vanilje eller frø av stang
2ts kanel
1ts muskat eller ingefær og kardemomme
1ts saltflak

80g cocosa
80g peanøttsmør
1/2dl honning eller lønnesirup
+ revet skall av sitron

Bland sammen det tørre og smelt sammen det flytende (cocosa, peanøttsmør og honning). Deretter blander du alt sammen og har i skall av sitron. Stekes på et brett i ovnen på 170 grader i 15-20 minutter. Rør ca. hvert femte minutt!

Cocosa fåes kjøpt på helsekostbutikker, men jeg tror det går an å erstatte det med vanlig kokosfett også. Vaniljepulver av rå vanilje kan du finne på noen dagligvarebutikker. Jeg fant på Eurospar!

Homemade musli

Homemade musli

Du kan selvsagt variere hva du vil ha oppi, både når det gjelder frø, nøtter og krydder. Den passer perfekt i yoghurt naturell, toppet med frukt eller bær! Her har jeg brukt hermetisert fersken, men det er også veldig godt med for eksempel banan. Jeg toppet frokosten med et glass ferskpresset appelsinjuice, sunt og godt!

  • 03.02.2015, 19:27

50 spørsmål


1. Hvor gammel er du om fem år? Da er jeg ganske akkurat 23 år, 11 måneder og litt under to uker!

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Hele klassen min!

3. Hvor høy er du? 171 cm! Selv synes jeg det er akkurat litt for høyt, så det hadde ikke gjort meg noe å være 3-4 cm lavere.

4. Hvilken film så du sist? Vi så "Joyeux Noël" i historie for et par uker siden, en utrolig fin film basert på en sann historie fra første verdenskrig. Anbefaler den! Ellers har jeg ikke så ofte tid til å se film.

5. Hvem ringte du sist? Lillesøsteren min, Emma.

6. Hvem ringte deg sist? Jeg aner ikke! Da jeg kjøpte ny telefon i januar måtte nummeret mitt stå i pappa sitt navn for en eller annen grunn, så nå får jeg telefoner hver eneste dag som egentlig skulle til han. Vi har heldigvis fått fikset det, så jeg satser på at jeg slipper å få hans jobbtelefoner fremover...

7. Hva stod det på den siste smsen du fikk? "Hahahah :D"

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Det kommer egentlig helt an på hvem og hva det er snakk om!

9. Hva er ditt favorittsted? Uten tvil armkroken til kjæresten! Bortsett fra det, liker jeg veldig godt å være på rommet mitt faktisk. Gjerne inntullet i dyna og med kosesokker på beina.

10. Hvilket sted foretrekker du minst? Jeg misliker miljøer som er våte og kalde, så det å komme ut av dusjen og møte et iskaldt bad må vere noe av det verste jeg vet. Da mistrives jeg!

Northern lights

11. Når så du moren din sist? Hun sitter ca. 3 meter bortenfor meg akkurat nå.

12. Hvilken øyefarge har du? Brun.

13. Hvilken julesang er din favoritt? Jeg elsker Coldpaly (<3) sin "Christmas Lights" og hele julealbumet til Kurt Nilsen!

14. Er foreldrene dine gift eller skilt? De er skilt.

15. Når våknet du i dag? 05:30! Aner ikke hvordan jeg har holdt ut med dette i to og et halvt år, men man blir vel vant til å stå opp tidlig.

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Da er jeg forhåpentligvis ferdig med utdanningen, har en stabil jobb og et fint hus og mann og barn ved min side!

17. Hva skremte deg om natten som barn? Jeg kan ikke huske å ha hatt så mye mareritt, men det var en gang jeg drømte at det bodde bittesmå, grønne mennesker under senga mi. Det høres ikke så veldig skummelt ut, men jeg var livredd!

18. Hvilket Youtube-klipp var det sist som fikk deg til å le? DETTE! Hahaha! Jeg synes faktisk det er det morsomste klippet på hele youtube, og derfor se på det omtrent en gang i uka.

19. Hva er din verste egenskap? Jeg kan være ganske sjefete, spesielt i situasjoner jeg mener jeg har god kontroll. Jeg stresser også ganske ofte, nesten alltid uten grunn.

20. Hva er din beste egenskap? Jeg har alltid god kontroll. Hehe, neida. (joda)

21. Sover du med eller uten klær om natten? Helst med så lite som mulig, hater å svette mens jeg sover!

22. Hvor mange puter har du i sengen? 3.

Lepsøy

23. Hva er det rareste du har spist? Tror det må være griselever og grisehjerte? Har ikke spist så veldig mye rart.

24. Har du stasjonær eller bærbar data? Bærbar.

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Sokker! Jeg blir så innmari lett kald på føttene.

26. Hva hører du på akkurat nå? Duringen fra vaskemaskinen.

27. Hvilken iskrem er din favoritt? Som laktoseintollerant er det ganske store begrensninger for hvilke is jeg kan spise, men lolipopis på boks er en stor favoritt!

28. Hviken dessert er din favoritt? Igjen, det er få desserter som lages uten melk eller fløte, men oreokake er vel blant favorittene.

29. Den største premien du har vunnet? 50kr på griseflaks! Jeg har vel egentlig aldri vunnet noe som helst...

30. Liker du kaffe? Jeg er ikke så glad i "ren" kaffi, men kaffi med melk går bra! (Men igjen, ganske problematisk når man ikke tåler melk...)

31. Hva drikker du helst til frokost? Hahahah, okei. Melk, ironisk nok! Laktosefri, vel å merke.

Crete

32. Hvem var din favorittlærer på videregående? Nå går jeg jo fortsatt på videregående da, men... Jeg liker ganske godt alle medialærerne egentlig! De aller fleste har jobberfraring fra, eller ekstremt store interesser for det de underviser i, og da blir det med en gang mye mer interessant å høre om det også.

33. Kan du spille poker? Nope!

34. Hva har du spist i dag? En brødskive, fire knekkebrød og fisk og poteter til middag.

35. Nevn to historiske personer som interesserer deg? Det er litt flaut at jeg faktisk ikke kommer på noen... Jeg er mer opptatt av historiske hendelser enn personer, egentlig.

36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på? P3.

37. Vil du ha barn? Så absolutt! Men ikke før jeg har en utdanning og en stabil inntekt.

38. Kan du noen andre språk enn norsk? Jeg kan ganske godt engelsk, og så kan jeg si hva jeg heter, hvor jeg bor og at jeg er 13 år på fransk.

39. Sover du på en spesiell side? Sover alltid på ene siden i fosterstilling. Jeg får ikke sove hvis ikke.

40. Foretrekker du havet eller basseng? Ingen av delene, jeg hater å bade! Det er så kjedelig...

41. Hva bruker du helst penger på? Jeg skulle sagt at jeg helst bruker penger på opplevelser eller andre kule ting, men det går nok mest til mat og annet unødvendig dilldall.

42. Eier du dyrebare smykker? Jeg har en ring som jeg fikk av mormor, som betyr veldig mye for meg. Den har jeg på nesten hver eneste dag!

Mountains

43. Hva er ditt favoritprogram på tv? Jeg ser ikke så veldig mye på tv, men akkurat nå er det "Mitt Dansecrew" som er favoritten!

44. Hva skal du gjøre i helgen? I helgen har jeg (endelig) frihelg! Kjæresten min kommer hjem på perm, så det blir nok en tur ut i tillegg til kjærestekos og litt lekselesing.

45. Kan du stå på slalåm? Jeg var dritgod da jeg var 10, men etter det har jeg nesten bare kjørt snowboard.

46. Hvordan imponerer man deg? Det kommer veldig an på! Jeg blir som regel imponert av mennesker som greier å være seg selv 100% uansett setting.

47. Hva slags ringelyd har du på telefonen? Den standard iphoneringelyden som alle andre også har.

48. Fortell 3 ting som leserne dine antagelig ikke vet om deg?
- I løpet av snart 13 år på skole, har jeg aldri fått en lavere karakter enn 4. (nerd)
- Når jeg ikke får sove så legger jeg meg alltid på magen i noen minutter. Når jeg da snur meg tilbake på sida sovner jeg med én gang! Funker som en kule.
- Jeg er allergisk mot halve verden, og det er sykt irriterende.

49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt? Julekrusene vi fikk i kalenderen før jul.

50. Er du sosial? Både og! Jeg trives veldig godt i mitt eget selskap og har ofte et behov for å være alene, men når jeg først kommer meg ut og er sosial så trives jeg veldig godt!

  • 02.02.2015, 17:04

Oh, Monday...


Monday

Jeg prøver så hardt jeg kan å bli et mandagsmenneske. Jeg ønsker å stå opp hver mandag og kjenne at jeg er glad for at det er en ny uke med nye muligheter, men sannheten er at alt jeg vil er å skippe til fredag. Mandag ble ikke min bestevenn da vekkerklokka ringte 05:55 i dag heller, men om en uke kommer det en ny mulighet til å få et litt bedre forhold til denne dagen. Kanskje går det bedre da.

  • 01.02.2015, 19:56

January favorites


Januar har vært verdens lengste måned. Er det bare meg, eller har vi hatt fem helger? Hahaha, jeg er i alle fall glad for at vi nå går inn i februar, og at dagene bare blir lysere og lysere. Snart er det vår! Her er mine favoritter fra januar:

January favs

January favs

Nike air max 90 - Disse bor på føttene mine for tiden! Kulere og mer behagelige sko skal man lete lenge etter. Den eneste ulempen er kanskje at de blir så fort skitne fordi de er så sinnsykt hvite, men det er vel kanskje litt min feil også som bare bruke dem selv om det regner og snør. Opsi!

Mapper fra Bik Bok - Se så fine de er! Nå er det slutt på at ting flyter rundt i sekken og veska, endelig skal det bli system på ting! Alle tre kommer sammen i en "pakke", og de finnes også i andre farger.

January favs

iPhone 6 - ENDELIG!!! I tre og et halvt år har jeg gått rundt med en iPhone 4, og nå i høst kom det til det punktet at det faktisk ikke gikk an å bruke den mer. Denne nye, fine telefonen ble min for noen uker siden og jeg elsker den allerede! Alt ved den er så mye bedre enn den gamle!

Lipliner fra Maybeline - Jeg har lenge lett etter den perfekte mørke leppefargen, og så langt er dette det nærmeste jeg har kommet. Den holder ikke så altfor lenge, men til gjengjeld var den ikke så veldig dyr. Fargen heter 310 Berry Much!

January favs

Hjemmelaget musli - Denne testet jeg ut for første gang før jul, og for ikke så lenge siden lagde jeg en ny ladning. Superenkelt og supergodt! Oppskrift kommer i løpet av uka :)

Inspirerende bilde - Hver gang jeg har en dårlig dag eller en dårlig time eller et dårlig minutt, ser jeg opp på dette bilde for å minne meg selv på at jeg må ta meg tid til å gjøre de tingene som gjør meg lykkelig. Det er gjerne noe som glemmes bort i hverdagen når skole og jobb tar det meste av tid, så da kan det være greit med en liten påminnelse.

Hva er dine favoritter fra januar?

Elisabeth

Elisabeth Ulla Uksnøy

Elisabeth Ulla Uksnøy, 19 år og journalistikkstudent i Oslo. Liker mote, fotografi og skriverier, så det er for det meste det du vil finne her! Kontakt: elisabeth_uksnoy@hotmail.com

Follow

Search

Follow me on instagram

Bloggdesign

hits