• 21.10.2015, 16:39

Oppskrift: lollipopsmoothie


Heihei! Har dere en fin onsdag? Her i Oslo regner det i dag, men det er egentlig helt greit, for da kan vi nyte dagen innendørs med god samvittighet! I går var jeg, Jenny og Petter på konsert med Imagine Dragons i Oslo Spektrum, og det var sinnsykt bra! Om noen av dere får sjansen til å dra på konsert med dem dere gjøre det! Jeg synes nesten de var flinkere live enn i studio jeg, haha! Jenny dro tidligere i dag, så nå er det bare jeg og samboeren igjen i leiligheten. Selv om det er morsomt med gjester, er det faktisk ganske deilig å få slappet av alene etter mange dager med fullt kjør.

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en smoothieoppskrift med dere. Og ikke hvilken som helst smoothieoppskrift, men til og med den beste jeg noen gang har smakt! Denne slo veldig godt an hos Petter også, så jeg tror nok dere også vil like den. I tillegg er det et stort pluss at den ser supersøt ut, nesten som en flytende lollipop!

Untitled

Untitled

NOK TIL 2 GLASS:
1 granateple, bare frøene
2 mangoer, skrelt, uten stein
2 appelsiner, skrelt, men la litt av det hvite skallet bli med
isbiter

Legg til side litt av granateplefrøene, disse kan brukes som pynt. Ha resten av frøene i en blender med noen isbiter og kjør til det er glatt. Hell granateplejuicen i et glass. Vask blenderen og kjør mango, appelsin og isbiter til det er glatt. Hell deretter den gule juicen over den røde. De blander seg lett, så hold gjerne en skje helt nede med den røde juicen mens du heller over den gule dersom du ønsker et tydelig skille. Pynt med granateplefrø og server med en gang!

Untitled

Untitled

Untitled

Verre er det ikke! Blandingen av søt mango, syrlig appelsin og litt bitter granateple er en kjempegod smakskombinasjon, i tillegg til at drikken er full av antioksidanter og vitamin B og C! Jeg elsker friske og gode smoothies, så del gjerne din beste oppskrift i kommentarfeltet :)

  • 02.10.2015, 11:30

Sitrus-kick


Untitled

Endelig fredag igjen! I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en smoothieoppskrift med dere. Denne er frisk og kraftig på smak, og dermed perfekt til de morgenene slumreknappen er litt for tilgjengelig, og du trenger et ekstra spark i ræva for å komme deg opp av senga.

Untitled

NOK TIL 4 STORE GLASS:
2 appelsiner
2 grapefrukter
1 sitron
1 lime (legg av noen få skiver til pynt)

Skrell alle fruktene og kjør i en blender til det blir glatt. Tilsett gjerne noen isbiter eller sett den i kjøleskapet en stund, den er best kald! Om du synes den blir for bitter, er det selvsagt mulig å tilsette litt søtning i blandingen.
Enjoy!

Untitled

Untitled

Nå er det bare noen timer til jeg sitter på flyet hjem igjen, og jeg gleder meg sånn! Selv om Oslo er "hjemme" nå, kjenner jeg at det blir godt å komme til trygge og kjente omgivelser igjen. Og ikke minst å treffe familie og venner igjen! De fleste har jeg jo ikke sett på nesten to måneder, og det er litt i lengste laget... Dette blir en fin helg! Hva skal du i helga?

  • 26.09.2015, 16:00

Oppskrift: ismocca


iced mocha

- INGREDIENTS -

cold coffee
milk
o'boy
ice cubes
enjoy!

iced mocha

Hei! Jeg skulle faktisk til å skrive "god morgen", men så oppdaget jeg at det er langt på dag... I dag var jeg ikke ute av senga før klokka var nærmere halv ett, og selv om det er litt bittert å sove bort en så fin dag, så tror jeg at det trengtes. Dagen i dag har bare gått ut på å spise pizzarester, se fotball (når du flytter sammen med en fotballfanatiker er hver helg fotballhelg) og nytt en deilig ismocca. Denne må dere prøve! Mye billigere enn de du får kjøpt på café, og i tillegg utrolig god! Jeg brukte ca. 50/50 med nedkjølt pulverkaffe og melk + to store spiseskjeer o'boypulver, men det kan selvsagt varieres alt etter hvor mye kaffe- eller sjokoladesmak du selv ønsker. Anbefales!

Hva synes dere forresten om det nye designet? Eller, nytt og nytt. Jeg har vel egentlig bare lagt til en sidemeny, men gud, som jeg har savnet den! Synes det er så greit å ha bilde av meg selv i sidemenyen, for da slipper jeg å ha en header med bilde for at dere skal se hvem som faktisk skriver denne bloggen, hehe. Ellers har jeg lagt inn en bloglovin-knapp slik at dere lettere kan følge meg der og et slideshow av instagramfeeden min. Jeg tror jeg skal jobbe litt med å få mer luft mellom de forskjellige elementene i sidemenyen, men ellers er jeg veldig fornøyd!

  • 26.06.2015, 12:38

Perfect lunch: chicken wraps


 

Noe av det beste med å ha sommerferie og mye fri, er at jeg får mye bedre tid til å lage mat og prøve meg frem på kjøkkenet. Egentlig har jeg alltid hatet alt som har med kokkelering eller baking og gjøre, rett og slett fordi jeg synes det er så innmari kjedelig å rydde opp igjen etterpå, men nå som jeg snart skal flytte fra mamma og pappas matlaging har jeg innsett at det kanskje er på tide at jeg lærer meg å lage god mat selv. I frykt for å utløse brannalarmen eller ødelegge en panne ved å svi fast et eller annet i bunnen igjen (jepp, begge deler har skjedd...), bestemte jeg meg for å lage noe raskt og enkelt som ikke krevde noe som helst varme til lunsj: kyllingwraps.


Untitled

Du trenger:
tacolefse
rømme
middelhavssalat (salatmix)
salatkylling
mais
fetaost

Untitled

Det jeg gjorde var så lett som å klesje alt på tacolefsa, for så å rulle den sammen. Så lett at til og med jeg fikk det til, og ikke minst supergodt! Du kan selvsagt ha akkurat hva du måtte ønske inni, men denne kombinasjonen var fantastisk god. Wraps passer også perfekt til å ta med i picnickurven på stranda eller i parken i sommer! Det er bare å pakke dem inn i plastfolie og putte dem i en boks, så er du good to go. Det skal i alle fall jeg gjøre i sommer!

  • 07.02.2015, 16:58

Oppskrift på hjemmelaget musli


Jeg lovet dere oppskriften jeg bruker når jeg laget hjemmelaget musli, og når passer det vel ikke bedre å lage seg en ekstra god frokost eller lunsj enn i helga? Ikke tar det lang tid heller!

Homemade musli

Ingredienser:
250g havregryn (helst store)
75g kokos
75g usaltede cashewnøtter
75g mandler
75g solsikkefrø
40g sesamfrø
40g gresskarkjerner
1ts vaniljepulver av rå vanilje eller frø av stang
2ts kanel
1ts muskat eller ingefær og kardemomme
1ts saltflak

80g cocosa
80g peanøttsmør
1/2dl honning eller lønnesirup
+ revet skall av sitron

Bland sammen det tørre og smelt sammen det flytende (cocosa, peanøttsmør og honning). Deretter blander du alt sammen og har i skall av sitron. Stekes på et brett i ovnen på 170 grader i 15-20 minutter. Rør ca. hvert femte minutt!

Cocosa fåes kjøpt på helsekostbutikker, men jeg tror det går an å erstatte det med vanlig kokosfett også. Vaniljepulver av rå vanilje kan du finne på noen dagligvarebutikker. Jeg fant på Eurospar!

Homemade musli

Homemade musli

Du kan selvsagt variere hva du vil ha oppi, både når det gjelder frø, nøtter og krydder. Den passer perfekt i yoghurt naturell, toppet med frukt eller bær! Her har jeg brukt hermetisert fersken, men det er også veldig godt med for eksempel banan. Jeg toppet frokosten med et glass ferskpresset appelsinjuice, sunt og godt!

Elisabeth

Elisabeth Ulla Uksnøy

19 år og journalistikkstudent i Oslo. Liker mote, fotografi og skriverier, så det er for det meste det du vil finne her! Kontakt: elisabeth_uksnoy@hotmail.com

Follow

Search

Follow me on instagram

Bloggdesign

hits