• 28.08.2015, 16:46

9 grunner til å IKKE elske høsten


Vi er i slutten av august, og om få dager går vi inn i en ny årstid: høsten. I den sammenheng florerer bloggnorge med lister over ting de elsker med høst, strikkede gensere, kakaooppskrifter og ellers romantiske forestillinger om hvordan de neste månedene kommer til å bli. Er det virkelig ingen som husker fra i fjor hvor latterlig feil alle disse forestillingene er? Som du kanskje allerede har forstått er ikke jeg Norges største høstentusiast, og her har du ni grunner til hvorfor:Det regner.
Man skulle kanskje tro jeg var herdet etter 19 år på Sunnmøre, men slik er det altså ikke. Jeg hater å være våt med mindre jeg står i dusjen, og hater dermed også regn og det aller meste som kommer med det. Håret blir ødelagt bare du våger deg utenfor døra, gummistøvler er slitsomt å gå med, så alle skoene dine blir ødelagt av vann og søle, og det er generelt klamt, kaldt og ekkelt. Det positive er at jeg har en unnskyldning til å holde meg innendørs.

Det er kaldt. Jeg er tidenes frostpist. Uansett hvor mye jeg kler på meg kommer jeg til å fryse når gradestokken viser lavere enn 10 grader. Det igjen fører til at jeg går med konstant anspente skuldre hele høsten og vinteren, og får vondt i ryggen. Kan ikke det bare være varmt da? :(

Det er mørkt. Dagene blir kortere, og den eneste tiden du kunne risikert å møte på sola er mens du sitter inne i forelesningssalen. Mørket er også en medvirker til neste punkt...

Du blir trøttere. Mørke og kulde suger energien ut av kroppen, og ringene under øynene vokser seg større og mørkere. Noe av det beste i verden er å våkne av solstråler inn mellom gardinene, men når det er mørkt helt til midt på dagen blir det en kamp å komme seg opp av senga.Du blir bleik.
Brunfargen og sommergløden varer dessverre ikke for alltid.

Naturen blir grå. Hva med de oransje bladene og alle fargene, lurer du kanskje? Ja, det er vakkert! De tre dagene det varer før regnet gjør alt brunt og grått og trist.

Det finnes ikke én god hårdag. Ull + minusgrader = statisk hår. Hver eneste dag. Forkjølelsen er uungåelig.
Jeg vet ikke med dere, men høstforkjølelsen tar meg hvert år. Det er den ene gangen i året jeg blir syk, og når ulykken først har skjedd så blir jeg heller aldri ferdig med det. 

Lommeboka blir tynnere. Det er ingen hemmelighet at de aller fineste kleskolleksjonene kommer når høsten nærmer seg. Og når høstmoten bare blir bedre og bedre for hvert år som går, ja, da blir man blakk da. 

Når dette er sagt, så har jeg jo faktisk aldri opplevd høsten i Oslo før! Jeg kan vel ikke dømme høsten i hele Norge basert på mine erfaringer fra Sunnmøre, for der er det jo generelt surt og kaldt, hehe... Jeg må innrømme at jeg ikke er like negativt innstilt til høsten i år som jeg har vært tidligere, så alle disse utsagnene må taes med en klype salt. Hvem vet, kanskje jeg også blir en høstelsker i løpet av de neste månedene? Enn så lenge skal jeg klamre meg fast til det aller siste som er igjen av sommerdager, og benytte hver eneste mulighet jeg får til å gå med bare legger. Hva er ditt forhold til høsten?

Follow

Emelie Christina

28.08.2015 kl. 17:44
Er kanskje ikke alt som er bra med høsten, men liker den årstiden veldig godt likevel :)

Jeanette

28.08.2015 kl. 19:42
Jeg liker høst , men det bøir tungt å starte å kle på seg varmere så klart.. Krever sin overgang og man blir mer sliten.. Men den er vakker allikevel:) god helg til deg!!

Karen Anna

29.08.2015 kl. 00:48
sv; hihi, alltid gøy å oppdage litt ny musikk!

Haha, åh, er egentlig veldig enig med disse punktene, samtidig som jeg egentlig elsker høsten likevel. Jeg er jo fra Romsdal, så jeg skjønner absolutt hva du mener. Men jeg er veldig glad i alle årstidene, og jeg synes høsten er god. Det kjedelige er jo når man ikke får et så stort skille mellom årstidene. Denne sommeren har jo egentlig føltes som en høst her oppe, og da er det ikke like kos når høsten kommer. Men om man får en skikkelig fin, varm sommer, kan man sette større pris på høsten. For jeg elsker å pakke meg inn i skjerf og regn og vind kan ha sin sjarm i blant!

Sunniva

29.08.2015 kl. 17:59
Jeg synes høsten er herlig, men den har selvfølgelig sine bakdeler også! Jeg gruer meg for eksempel til at det blir mørkere, for da blir det umulig å ta gode bilder, haha!

Nora :D

30.08.2015 kl. 21:49
åå jeg elsker høsten! Egentlig liker jeg veeeldig godt alle årstider da!

Men høsten i Oslo er kjempefin! Håper du endrer mening etter du har opplevd høsten her :D har hørt flere som har begynt å else høsten etter at de kom til Oslo/Østlandet :)
Elisabeth

Elisabeth Ulla Uksnøy

Elisabeth Ulla Uksnøy, 19 år og journalistikkstudent i Oslo. Liker mote, fotografi og skriverier, så det er for det meste det du vil finne her! Kontakt: elisabeth_uksnoy@hotmail.com

Follow

Search

Follow me on instagram

Bloggdesign

hits