• 06.08.2015, 11:10

Stato della Città del Vaticano


God morgen! Jeg har vært hjemme i noen dager nå, og selv om det var litt kjipt å forlate det late livet i Italia må jeg innrømme at det var godt å få sovet i sin egen seng også. Etter at vi dro fra Roma til Tortoreto fikk kameraet seg en pause, og jeg fikk fokusere på å ligge rett ut og slappe av og spise tonnevis med mat og gelato. Jeg har derfor ikke noe spennende å vise dere derfra, men dere kan jo få se bilder fra den vakre Vatikanstaten!

Alle maleriene, skulpturene og bygningene der var fantastisk flotte, men jeg må innrømme at det å gå rundt og høre om og se på malerier og tepper i timesvis ikke fanger min interesse helt. Det sixtinske kapell var også utrolig skuffende. Når vi kom inn i rommet var det stappfullt, og vaktene ropte om at vi måtte bevege oss hele tiden for at flere skulle få komme inn. Vi fikk av den grunn ikke sett så mye der inne, fordi vi ble kjeftet på hver gang vi stoppet opp for å se på kunsten i taket. Når vi først er der inne vil jo vi se det vi faktisk kom for, ikke bare løpe rett gjennom rommet uten å få mulighet til å stoppe opp! Det aller flotteste var helt klart Peterskirken! For en vakker kirke! Her var det også en mye mer behagelig stemning og mindre mennesker, så det var mye lettere å gå og utforske for seg selv. Alt i alt vil jeg si at Vatikanstaten er verdt et besøk om du er i Roma, men jeg ville kanskje ungått den travleste turistsesongen. Spesielt hvis det er et hellig år i tillegg, slik som paven tydeligvis hadde bestemt at det var i år.

Stato della Città del Vaticano

Stato della Città del Vaticano

Stato della Città del Vaticano

I museene var det takene som fikk mest oppmerksomhet av kameralinsen. Tenk at noen har stått høyt under taket og malt og skjært ut skulpturer i materialet! De fleste hadde fortsatt sterke og klare farger, så det var tydelig at kunsten i Vatikanstaten blir tatt veldig godt vare på.

Stato della Città del Vaticano

Familien på tur! I det sixtinske kapell og Peterskirken er det ganske strenge kleskoder, og både menn og kvinner skal dekke til både skuldre og knær. Lillebror hadde selvsagt tatt med bare shorts, så da måtte det lånes bukse av tante, hahah!

Stato della Città del Vaticano

Lysstrimlene som kom inn gjennom takvinduene i den ellers ganske mørke Peterskirken var nesten litt magisk.

Stato della Città del Vaticano

Stato della Città del Vaticano

Enda et vakkert tak i et av museene.

Stato della Città del Vaticano

Tenk at vaktene i Vatikanet faktisk må gå kledd slik, hahahaha! Jeg tror faktisk at jeg aldri hadde greid å tatt vaktene utenfor slottet i Norge seriøst om de stod der i slike uniformer!

Stato della Città del Vaticano

Stato della Città del Vaticano

Utsikt over Romas gater.

Stato della Città del Vaticano

Nå har jeg som sagt vært hjemme i noen dager, men allerede i morgen setter jeg meg i bilen og tar med flyttelasset til Oslo! Wææ! Jeg har selvsagt ikke pakket en ting enda, så jeg må vel hive meg rundt og starte snart. Problemet er bare at vi har fått to små kattepuser i hus, så da er det jo mye gøyere å se på at de løper etter hverandre og lekesloss på stuegulvet... Hihi!

kissv

06.08.2015 kl. 11:16
Bildene er kjempefine!

Søt blogg!

SarahMiic

06.08.2015 kl. 20:56
Utrolig stilig ! Foresten hvor kjøpte du den stilige shorta som er på profil bilde ditt !? Den er å dø for :-)

Elisabeth

07.08.2015 kl. 10:43
SarahMiic: Tusen takk! Den er fra asos :)

SarahMiic

07.08.2015 kl. 10:54
:-)
Elisabeth

Elisabeth Ulla Uksnøy

Elisabeth Ulla Uksnøy, 19 år og journalistikkstudent i Oslo. Liker mote, fotografi og skriverier, så det er for det meste det du vil finne her! Kontakt: elisabeth_uksnoy@hotmail.com

Follow

Search

Follow me on instagram

Bloggdesign

hits