• 07.02.2015, 16:58

Oppskrift på hjemmelaget musli


Jeg lovet dere oppskriften jeg bruker når jeg laget hjemmelaget musli, og når passer det vel ikke bedre å lage seg en ekstra god frokost eller lunsj enn i helga? Ikke tar det lang tid heller!

Homemade musli

Ingredienser:
250g havregryn (helst store)
75g kokos
75g usaltede cashewnøtter
75g mandler
75g solsikkefrø
40g sesamfrø
40g gresskarkjerner
1ts vaniljepulver av rå vanilje eller frø av stang
2ts kanel
1ts muskat eller ingefær og kardemomme
1ts saltflak

80g cocosa
80g peanøttsmør
1/2dl honning eller lønnesirup
+ revet skall av sitron

Bland sammen det tørre og smelt sammen det flytende (cocosa, peanøttsmør og honning). Deretter blander du alt sammen og har i skall av sitron. Stekes på et brett i ovnen på 170 grader i 15-20 minutter. Rør ca. hvert femte minutt!

Cocosa fåes kjøpt på helsekostbutikker, men jeg tror det går an å erstatte det med vanlig kokosfett også. Vaniljepulver av rå vanilje kan du finne på noen dagligvarebutikker. Jeg fant på Eurospar!

Homemade musli

Homemade musli

Du kan selvsagt variere hva du vil ha oppi, både når det gjelder frø, nøtter og krydder. Den passer perfekt i yoghurt naturell, toppet med frukt eller bær! Her har jeg brukt hermetisert fersken, men det er også veldig godt med for eksempel banan. Jeg toppet frokosten med et glass ferskpresset appelsinjuice, sunt og godt!

Iselin Renée

07.02.2015 kl. 17:34
Det så utrolig godt ut :)
Elisabeth

Elisabeth Ulla Uksnøy

Elisabeth Ulla Uksnøy, 19 år og journalistikkstudent i Oslo. Liker mote, fotografi og skriverier, så det er for det meste det du vil finne her! Kontakt: elisabeth_uksnoy@hotmail.com

Follow

Search

Follow me on instagram

Bloggdesign

hits